به گزارش هنرنشان، این کتاب به روایتهایی از زندگی با تهران از نگاه پانزده نویسنده جوان میپردازد که تجربههای خود را از زندگی در این ابرشهر به نگارش درآوردهاند.
بهگزارش گروه ادبیات خبرگزاری هنر ایران، در «تهران جان» سعی شده با تهران به مثابه یک شخصیت برخورد شود تا ابعاد بیشتری از آن شناخته شود. تهران شهر همه ایرانیهاست و از این رو نوشتن و خواندن از تهران، نوشتن و خواندن از ایران است.
روایتهای کتاب، روایتهای بخش شهر در پنجمین دوره «جایزه داستان تهران» است که با گردآوری قزلی و شوشتری جمعآوری شده و کیفیت ادبی آن به تایید حبییه جعفریان و احمد بطحایی هم رسیده است. از جمله نویسندگان مطرح «تهران جان» میتوان به فائضه غفارحدادی، انوشه میرمجلسی و معصومه صفاییراد اشاره کرد.
در بخشی از کتاب آمده است:
«شهر به خاطر آدمهایش شهر میشود. تهران گرانیگاه جمهور آدمهای مهم و اجتماعات موثر و حوادث تاریخساز معاصر و مرکز ثقل ایران است. تهران پذیرای دوست و دشمن و میزبان همه سلیقهها بوده است. تهران ملیترین شهر ایران است. هنوز نفی بلد از تهران تنبیه و مجازات به حساب میآید، هنرمندان و نویسندگان بزرگ عموما ساکن تهران بودهاند، و حتی ارباب عمایم در قم با تهران در رفتوآمدند…»