نشست هنر و معماری آرت دکو از جهان تا ایران به بهانه روز جهانی آرت دکو و صدمین سال پیدایش آن در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
به گزارش هنرنشان، هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در نشست هنر و معماری آرت دکو از جهان تا ایران حمید ناصرنصیر درباره صدسالگی آرتدکو سخنرانی میکند و سپس تیم آرتدکوی تهران تجربیات، اقدامات و محصولاتش را ارائه میدهد. بیژن شافعی نیز درباره آرت دکو و جهانی شدن سخن خواهد گفت و این بخش با نمایش سه فیلم خارجی با این موضوع همراه خواهد شد.
همچنین نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، سیروس باور با موضوع آرت دکو در مناطق نفتخیز، شفق متولی و علیرضا مهیاری با موضوع آرتدکوی تهران و اسکندر مختاری با موضوع چالشهای حفاظت از میراث فرهنگی مدرن سخنرانی خواهند کرد و دو فیلم وارطان هوانسیان (اثری از خسرو سالاریان) و تهران موزه بدون بلیط (اثری از شمیم مستقیمی) روی پرده خواهد رفت.
۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) هر سال، روز جهانی آرتدکو (هنر تزئینی) است، در این نشست صدسالگی آن گرامی داشته میشود.
نشست هنر و معماری آرت دکو از جهان تا ایران از ساعت ۱۷ تا ۲۰ دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ و سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
هنر تزیینی یا آر دکو (به فرانسوی: Art déco)، یک سبک و جنبش هنری در معماری، هنرهای تجسمی و طراحی است که برای نخستین بار در فرانسه پیش از جنگ جهانی اول ظاهر شد.
واژه آرت دکو کوتاه شدهٔ عبارت «آرت دکوراتیف» برگرفته از «نمایشگاه بینالمللی هنرهای تزئینی و صنعتی مدرن» است که در سال ۱۹۲۵ در پاریس برگزار شد. ویژگی این سبک بهکارگیری اشکال هندسی دقیق و جسورانه و رنگهای روشن است و آمیختهای است از نوگرایی و طراحیهای زینتی و گرانبها. این جنبش که سالهای اوج آن دههٔ ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی بود، بر معماری، تزیینات داخلی، مُد، جواهرات و طراحی صنعتی تأثیر گذاشت.