باغ عباس آباد با مصوبه جلسه امروز شورایعالی معماری و شهرسازی، مصوبه پیشین لغو و عرصه باغ ثبت جهانی از حریم شهر بهشهر خارج شد.
به گزارش هنرنشان، فاطمه داوری سخنگوی معاونت میراث فرهنگی گفت: پیرو پیگیری و مکاتبه صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی و درخواست لغو مصوبه قبلی شورایعالی شهرسازی و معماری، موضوع خروج باغ عباس آباد از حریم شهر، امروز، دوشنبه ۲۹ بهمن، در شانزدهمین جلسه شورایعالی با حضور وزیر راه و شهرسازی و علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور مطرح شد.
او افزود: با دفاعیات و تبیین تهدیدات این الحاق توسط قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در صحن شورا، خروج عرصه باغ ثبت جهانی عباس آباد در شورایعالی مصوب شد.
داوری ادامه داد: باغ عباس آباد بهشهر یکی باغ های نُهگانه ثبت جهانی شده است که دارای گونه و موقعیت منحصربفرد در پهنه جنگل های هیرکانی است و حفاطت همه جانبه از آن از تعهدات دولت جمهوری اسلامی است. به همین دلیل در شورا مقرر شد با هماهنگی معاونت میراث فرهنگی و نهادهای استانی، تمهیدات لازم برای خدماترسانی به باغ بدون الحاق به حریم شهر انجام شود.
مجموعه تاریخی عباسآباد از آثار تاریخی استان مازندران در ایران است. مجموعه باغهای عباسآباد در ۹ کیلومتری شهرستان بهشهر و در دامنه رشته کوههای البرز و در میان جنگلهای انبوه قرار گرفته و از جمله مهمترین و بزرگترین باغهای تاریخی ایران است، باغ عباس آباد بهشهر یکی از ۹ باغ ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است که سال ۱۳۹۰ به ثبت جهانی رسید
این مجموعه شامل سد عباسآباد، مخزن و دریاچه سد، گلباغ، کاخ، گرمابه، آسیاب آبی و دو برج آجری میشود. این مجموعه بهدستور شاه عباس بزرگ در سالهای ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ ه.ق در بخشی که پیشتر خرگوران نام داشت ساخته شدهاست و هماکنون مهمترین باغ ناکویری ایران بهشمار میآید. گسترهٔ آن نزدیک به ۶۰۰ هکتار است.
سد دریاچه با گنجایش ۶۰۰ هزار مترمکعب از نوع مخزنی بوده و جنس دیواره سد از ساروج میباشد. این سد توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۷۴۵ در زمره آثار تاریخی و فرهنگی ایران قرار گرفتهاست. دریاچه طبیعی عباسآباد با وسعتی بالغ بر ۱۰ هکتار با عمارتی در مرکز آن، که در زمان آبگیری دریاچه عمارت با ارتفاعی بالغ بر ۱۸ متر به زیر آب میرود و فقط سقف آن همراه با درختچههایی نمایان است.