آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره «جاده سبز» با معرفی برگزیدگان برگزار شد.
به گزارش هنرنشان به نقل از ستاد خبری جشنواره، مراسم اختتامیه نخستین دوره جشنواره «جاده سبز» روز شنبه ۶ بهمن در سالن پتروشیمی تبریز برگزار شد. فواد بابان اجرای مراسم را برعهده داشت.
علیزاده مدیرکل راهداری حمل و نقل جادهای آذربایجان شرقی با حضور روی صحنه بیان کرد: استان آذربایجان شرقی یکی از استانهای مهم است و در کریدور شرق به غرب و جاده ابریشم قرار دارد. این استان گردشگری و کشاورزی و … است و با کشورهای مهمی هممرز هستیم و با تمام این مطالب بحث ایمنی جاده جزو چالشهای همیشگی ما بوده است. ما به این فکر افتادیم که روی رسانهها کار کنیم چون رسانه است که میتواند حرف اصلی، دغدغه و چالش مهم را به گوش همه برساند. از رسانهها انتظار داریم که به سراغ چنین موضوعی بیایند تا این چالش مهم استانی و کشوری را در کنار هم حل کنیم.
در ادامه مراسم تجلیل از محمدکاظم انبارلویی پیشکسوت رسانه برگزار شد و وی گفت: رسانه فقط جایی برای اطلاع رسانی نیست بلکه مهندسی ذهن و افکار عمومی است. رسانه میتواند مقاومت یک ملت را بههم بشکند و یا با آن علیه استعمار و استثمار باشد. امیدوارم دوستان ما به همراه امام نور باشند و کسانی که رفتهاند به امام نار پشت کنند.
در این بخش از برنامه قطعاتی برای حاضران به اجرا درآمد.
در ادامه برنامه علی ضیا اجرای برنامه را برعهده گرفت و گفت: مظلومترین قشر دنیا هنرمندان و روزنامهنگاران هستند. وقتی حتی جشنوارهای برای این عزیزان برگزار میشود هم باز همه صحبت میکنند جز این عزیزان.
در ادامه مراسم تجلیل از یوسف حسنی اعظمی پیشکسوت رسانه برگزار شد و وی عنوان کرد: از همه عزیزان و بزرگواران که در ساحت راهداری و حمل و نقل استان و رسانه در طول سالها زحمت کشیدند، بسیار سپاسگزارم.
در بخش دیگر آیین اختتامیه، فرید حیدری دبیر جشنواره روی صحنه آمد و عنوان کرد: بنده به عنوان دبیر جشنواره و مدیرعامل موسسه فصل هنر بسیار خوشحالم که جشنواره نجاده سبز» پس از ماهها تلاش به ایستگاه پایانی خودش رسید. این جشنواره تلاش دارد در راستای بالاتر رفتن سطح ایمنی جادهها فعالیت کند. هدف ما این بود که حوزه حمل و نقل را در کانون توجه رسانهها قرار دهیم.
وی افزود: در این جشنواره ۷۹۵ اثر به دبیرخانه ارسال شد و بیشترین آثار در بخش چندرسانهای بوده است.
حیدری در پایان گفت: من تشکر ویژه ای از هیئت داوران جشنواره دارم. خوشبختانه یکی از ویژگیهای مهم جشنواره این بود که هیچ شخصی از جایی به ما سفارش نشد و همه آثار در نهایت دقت داوری شدند.
در ادامه از محمد عزیزی راد پیشکسوت رسانه تجلیل شد.
همچنین نصیر پایگذار شاعر، نویسنده و پیشکسوت رسانه روی صحنه آمد و به شعرخوانی پرداخت.
اردشیر رستمی بازیگر و شاعر نیز روی صحنه آمد و بخشهایی از شعر شهریار را برای حاضران خواند.
فریدون صدیقی روزنامهنگار پیشکسوت بیان کرد: کار رسانه پردهپوشی بر کمیها و کاستیها و بحرانها نیست. حتی پاکیزهنمایی نسبت به آنچیزی که زشت است کار درستی نیست. استاد بهروز بهزادی یکی از پیشکسوتان حوزه روزنامهنگاری هستند که سالها در این راه گام برداشتند. او مرد محترمی است که به خوبی مسائل را تحلیل میکند.
وی ادامه داد: آقای بهزادی شاگردپرور است و پایمردانه صدها روزنامهنگار تربیت کرده است.
بهروز بهزادی روزنامه نگار مدیر فرهنگی و پیشکسوت رسانه در ادامه برنامه گفت: من هنوز هم یک دانشجوی روزنامهنگاری هستم و دوست دارم در این علم تفحص کنم. عشق من این است که برای ملتم بنویسم. من در طول تاریخ کار روزنامهنگاری همواره به دبیران گفتهام که اولین صنعت، صنعت حمل و نقل و جاده است. ما باید از حمل و نقل و جادهها حمایت کنیم زیرا تمدن دنیا از این جهان ساخته شده است. امیدوارم این جشنواره همچنان ادامه پیدا کند و در جسم و جان بچههای روزنامهنگار نفوذ کند.
در ادامه مراسم از زهرا رحیمی قهرمان پارالمپیک تکواندو تجلیل شد.
نسرین وزیری مدیرکل روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: امیدوارم که گام هایی مانند جشنواره «جاده سبز» چنان تداوم داشته باشند تا ما به جادههایی ایمن دست پیدا کنیم. ایمنی جادهها به قدری مهم است که در تقویم سازمان جهانی روزی را به نام قربانیهای تلفات جادهای داشتهایم. امیدوارم ما به سمت جادههای ایمن و جادههای سبز با حداقل تلفات برسیم. امیدوارم این جشنواره همواره تداوم داشته باشد.
در ادامه جوایز برنامه اهدا شد که به شرح زیر است:
بخش گرافیک: محمد مهیمنی از تهران اهدا شد
بخش اینفوگرافیک: احسان احدپور
بخش اثر قابل تقدیر: عطا آمالی
بخش پوستر: محمدجواد پردخته
تصویرسازی: نیلا سادات میررضایی
کاریکاتور: محمدعلی خلجی
اثر قابل تجلیل کاریکاتور: عاطفه یاریان
گزارش تصویری: مینا نوعی
بهترین تیتر: شهرام صادقزاده
بهترین خبر: زهرا عبداللهی
بهترین سرمقاله: موسی کاظمزاده
بهترین یادداشت: مجتبی کاوه و فردین مصطفایی
اثر قابل تجلیل یادداشت: حامد مصطفایی آگاه، محمدامین خوش نیت
بهترین مصاحبه: قمر طالبی فتح آباد
بهترین گزارش: پرویز بابایی
اثر قابل تجلیل گزارش: طیبه شایان
بهترین گزارش ویدئویی: مهری هاشمزاده
قابل تجلیل گزارش ویدئویی: هادی وزیری
بهترین پادکست: محمد چگینی
بهترین موشن گرافی: هادی ابراهیمی
بهترین انیمیشن: ندا تنهایی مقدم
بهترین مستند: عیسی بابایی، مسعود دهنوی
در بخش تیزر هیچ اثری شایسته تجلیل نشد.